bilgisayarci
FD Üye
Sebzeli Kavurmalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 500 gr kavurma
- 1 su bardağı su
- 7 adet çarliston biber
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 buçuk çay bardağı süt
- 1 adet soda
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
Sebzeli Kavurmalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanlarımızı, biberlerimizi ve domateslerimizi küçük küçük doğrayalım. Sonrasında tavamıza alalım karıştırarak suyunu salmasını bekleyelim.
- Suyu çıkmaya başladıktan sonra üzerine yaklaşık 1 su bardağı kadar su ilave edip, malzemelerin ölmesini bekleyelim ara ara suyu azalabilir sertlik varsa su ekleyebilirsiniz. İyice pişecek.
- Piştikten sonra, salça ve baharatlarımızı ekleyelim suyunu çekene kadar pişirip, karıştırma kabımıza alalım. Sonrasında aynı tavada yine kavurmalarımızı pişirelim. Yağları iyice erisin.
- Kolay ayrılabilen hale gelince köşeye aldığımız iç harcımızın içine döküp karıştıralım. Sonrasında tepsimizi yağlayalım, bir adet yufkayı eşit şekilde üzerine koyalım.
- Daha sonra, tekrar üzerine parça parça büzdüğümüz yufkaları koyup soslayalım. İç harcını koyalım, tekrar üzerine yufkaları parça parça büzüp yerleştirelim, tekrar soslayalım, iç harcını koyalım.
- Sonrasında üzerine yine parça parça büzüp, yufkaları koyup en son tek bir yufkayı düz bir şekilde üzerine kapatalım.
- Kenarındaki fazlalıkları keselim. En alta koyduğumuz yufkanın kenarlarını kesmiyoruz dikkat edelim.
- Sonrasında kalan sosu döküp, iyice yayalım. Eşit parçalara bölüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Sebzeli Kavurmalı Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı