
Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kemikli kuzu eti
- 1 adet büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet patates
- 3 adet havuç
- Tuz
- 3- 3,5 litre su
- Servis esnasında baharat olarak karabiber ve kırmızı pulbiber tercihen kullanabilirsiniz
Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Düdüklü tencereye kemikleri alalım .
- İçine soğan ve sarımsağı, tuzu, suyu ekleyelim ,kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1 saat pişirelim.
- Ayrı bir tencerede havuçları 3cm kalınlığında kesip yağda 5 dk boyunca kavuralım.
- Bu aşamada sürekli karıştıralım ki havuçlar yanmasın.
- 5dk sonunda havuçların diriliği gidecektir .
- Patatesleri de ekleyip 5 su bardağı su ekleyelim, isterseniz haşlamayın suyunu da verebilirsiniz bu esnada lezzetini arttıracaktır.
- 1 çay kaşığı tuz ekleyip pişmeye bırakalım sebzeler de piştiyse yemek hazırdır.
Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı