Sebzeli Köfte Dizme Tarifi İçin Malzemeler
Sebzeler;
- 3 orta boy patates
- 2 orta boy patlıcan
- 1 adet domates (süslemek için)
- 1 adet soğan (süslemek için)
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı ılık su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Sebzeli Köfte Dizme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba ????.
- Köftemizi yapmakla başlayalım.
- Kıymayı yoğurma kabına alalım, üzerine rendelediğimiz soğanı, yumurtayı, ince kıydığımız maydanozu, galeta ununu, rendelediğimiz sarımsağı, dilediğimiz baharatları ve tuzu alalım.
- Köfte harcımızı güzel bir şekilde yoğuralım.
- Daha sonra streçleyelim 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra sebzelerinizin boyutuna göre şekil verelim.
- Ben köftelerimi mühürledim içi çiğ kalmasın diye sizler ciğden de yapabilirsiniz isteğe bağlı.
- Patatesleri soyalım, patlıcanları çizgili soyalım.
- Sonrasında sebzelerimizi yuvarlak bir şekilde dilimleyelim ben şekilli kesecek kullandım.
- Yuvarlak borcam alalım ve bir patates, bir patlıcan ve köfte olacak şekilde dizelim.
- Sosu için uygun bir kabın içerisine salçaları, sıvı yağı, tuzu ve sıcak suyu alarak karıştıralım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Kalan boşluğa ortasına soğanı domatesi ve biberi dilediğiniz şekilde yerleştirebilirsiniz.
- Yemeğimizi ve 180°c fırında yaklaşık 1 saate yakın pişiyor, önce yarım saat pişirelim.
- Daha sonra ben çıkarıp değiştirme yaptım sebzelerin üste gelen yerini alta getirdim nar gibi olsun diye tekrar fırına verdim.
- Yarım saat daha kızarana kadar daha sonra patateslerini kontrol ederek fırından çıkabilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır.
Sebzeli Köfte Dizme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı