Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sebzeli Köfte Dizme

Sebzeli Köfte Dizme
0
41

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
sebzeli-kofte-dizme.jpg

Sebzeli Köfte Dizme Tarifi İçin Malzemeler

Sebzeler;
  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy patlıcan
  • 1 adet domates (süslemek için)
  • 1 adet soğan (süslemek için)
Köfte için;
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı ılık su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Sebzeli Köfte Dizme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba ????‍♀️.
  1. Köftemizi yapmakla başlayalım.
  2. Kıymayı yoğurma kabına alalım, üzerine rendelediğimiz soğanı, yumurtayı, ince kıydığımız maydanozu, galeta ununu, rendelediğimiz sarımsağı, dilediğimiz baharatları ve tuzu alalım.
  3. Köfte harcımızı güzel bir şekilde yoğuralım.
  4. Daha sonra streçleyelim 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  5. Dinlendikten sonra sebzelerinizin boyutuna göre şekil verelim.
  6. Ben köftelerimi mühürledim içi çiğ kalmasın diye sizler ciğden de yapabilirsiniz isteğe bağlı.
  7. Patatesleri soyalım, patlıcanları çizgili soyalım.
  8. Sonrasında sebzelerimizi yuvarlak bir şekilde dilimleyelim ben şekilli kesecek kullandım.
  9. Yuvarlak borcam alalım ve bir patates, bir patlıcan ve köfte olacak şekilde dizelim.
  10. Sosu için uygun bir kabın içerisine salçaları, sıvı yağı, tuzu ve sıcak suyu alarak karıştıralım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  11. Kalan boşluğa ortasına soğanı domatesi ve biberi dilediğiniz şekilde yerleştirebilirsiniz.
  12. Yemeğimizi ve 180°c fırında yaklaşık 1 saate yakın pişiyor, önce yarım saat pişirelim.
  13. Daha sonra ben çıkarıp değiştirme yaptım sebzelerin üste gelen yerini alta getirdim nar gibi olsun diye tekrar fırına verdim.
  14. Yarım saat daha kızarana kadar daha sonra patateslerini kontrol ederek fırından çıkabilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun ????.

Sebzeli Köfte Dizme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,666Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt