Sebzeli Köfte Dizmesi Tanımı İçin Gereçler
Köfte harcı;
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 6 adet domates
- 6 adet soğan
- 7 adet patates
- 4 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Sebzeli Köfte Dizmesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte harcı için tüm eserler derin bir kaba alınıp güzelce yoğurulur.
- Sonra yuvarlak yapıp üzerine bastırılıp formu verilir.
- Yarım saat dinlendirebilirsiz dilerseniz.
- Akabinde patates soğan ve domatesler halka formunda kesilir.
- Patates ,köfte, soğan, domates, halinde dizilir. Dizim tekrar edilir.
- Üzerine kesilen biberler konur.
- Daha sonra üzerine salçalı sos yapılıp dökülür.
- 180 derece fırında pişirilir.
- 20 dk sonra üzeri aliminyum folyo ile kapatılır 25 dk daha pişirilir.