Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Kimyon
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Sebzeleri kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftemiz için; kıymaya baharatları atıp, yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayalım tepsiye dizip, buzdolabına atalım.
- Sebzelerimizi soyup, eşit büyüklükte doğrayalım ve başka ayrı kızartalım.
- Sebzeleri fırın tepsimize alıp, karıştıralım üzerine köftelerimizi dizelim.
- Sosumuzu hazırlayıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- 175 derece fırında köftelerimiz pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.