Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Bir tutam maydanoz
- 1 kase bezelye (bezelyeleri konserve kullanacaksanız yemeğin suyu kaynadıktan sonra ek edin ,ezilmesin️)
- 2 orta uzunluk patates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet havuç
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Domates sosu(kışlık konserve kullandım, 2 domates püresi de olur)
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Kekik, pul biber
Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftenin tüm gereçlerini bir kaba alıp güzelce yoğurun, bir saat buzdolabında dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde kesimler hazırlayın.
- Sebzeleri sırasıyla kızartıp en son köfteleri kızartın. Üzerine kızarmış zerzevatları koyun. (ben kızartma bittikten sonra tencerede kalan fazla yağı süzdüm.
- Üzerine rende domatesi, suyla açılmış salçayı da ek edin ve orta ateşte 20 dk kadar pişirin. Afiyetler olsun????