Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 2 adet küçük uzunluk soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 2 adet patlıcan
- 1 adet büyük uzunluk kabak 4 adet domates
- 2 adet orta uzunluk patates
- 4 adet yeşil biber
- Kimyon ,karabiber ve tuz
Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma soğan sarımsak ve baharatları ekleyerek yeterlice yoğurun bir köşede bekletin.
- Daha sonra dilimlenmiş zerzevatları hafif yağda kızartın.
- Daha sonra sırasıyla köfte zerzevat domates derken süreç bu türlü devam edilir.
- En son ortalara doğranan sivri biber katılır.
- Üzerine ise bir yemek kaşığı salça ve su karıştırılır dökülür.
- 190 derece fırında üzeri yanmaz kağıt kapatılır pişirmeye başlıyoruz. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet şeker olsun ???? iyi ramazanlar diliyorum sofralar bereketli olsun inşallah ????????????????????????????????????????.