Sebzeli Köfteli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kekik, pulbiber, tuz
- 3 su bardağı su
- 5000 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan(rendelenmiş)
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı galeta unu veya ekmek içi
- Tuz, pulbiber, kimyon
Sebzeli Köfteli Fırın Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köfte malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun ve el ile şekil verip bir tabağa alın.
- Mantarların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün, havuç ve patatesleri irice doğrayın, 1 adet soğanı yarım halka şeklinde doğrayın.
- Doğranmış sebzeleri fırın tepsisine alın, bezelyeyide ekleyin.
- Bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, pulbiber,kekik ve 3 su bardağı suyu karıştırın sebzelerin üzerine gezdirin ve bütün sebzelere sosu yedirin.
- Önceden hazırladığımız köfteleri tepsiye dizin.
- Tepsinin üzerini önce yağlı kağıt ile onun üzerini ise folyo ile kapatın 180 derece fırında 1 saat pişirin, folyoyu ve yağlı kağıdı üzerinden alın 10 dakika daha pişirin ve servis edin.
Sebzeli Köfteli Fırın Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı