Sebzeli-Köfteli Sulu Yemek Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 patates
- 3-4 havuç
- 1 kase bezelye
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- 100-150 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı ince kısırlık bulgur
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Un
Sebzeli-Köfteli Sulu Yemek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yemeğinizin köftelerini hazırlayın.
- Kıymanın üzerine bulgur, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyerek yeterlice yoğurun.
- Üzerini streçleyerek 15 dakika kadar buzdolabında bekletin.
- Dolaptan çıkarıp ufak ufak yuvarlayın.
- Ufak ufak yuvarladığınız köfteleri içerisine un koyduğumuz kaba alarak una bulayın.
- Soğanları doğrayın ve sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Domates salçasını ek edip kavurmaya devam edin.
- Küp küp doğramış olduğunuz patates, havuç ve bezelyeyi ek ederek 5 dakika kadar daha kavurun.
- Patates, havuç ve bezelyelerin üzerini geçecek halde sıcak su ek edin.
- Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ek edin.
- Tuz ve pulbiberini ek edin.
- Su ölçüsünü denetim ederek yemeğimizi kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.