Sebzeli Körili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 bardak sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
Sebzeli Körili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinç 30 dakika ılık tuzlu suda bekletilir.
- Yıkanır, süzülür.
- Tereyağ eritilir.
- Zeytinyağ eklenir.
- Soğan küçük küpler halinde doğranır.
- Yağa eklenir.
- Pembeleşene kadar kavrulur.
- Minik küp doğranmış havuç da tencereye eklenir.
- 5 dakika kavrulur.
- Küp doğranmış kapya biber ve patlıcan da eklenerek sebzeler hafif yumuşayana kadar kavrulur.
- Pirinç kavrulan sebzelerin üzerine eklenir.
- 1-2 dakika kadar kavrulur.
- Kuş üzümü ilave edilir.
- Tuz, köri, karabiber, kuru nane ilave edilir.
- 2 bardak sıcak su koyulur.
- Ocağın en büyük gözünde en kısık ateşte 10 dakika pişirilir.
- İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ocağın altını kapattıktan sonra pilava ilave edilip karıştırılır.
- 10-15 dakika dinlendikten sonra servis edilir.