
Sebzeli Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 250g un
- 2 adet yumurta
- 0.5l süt
- 1 tatlı yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağı
- Biraz tuz
- Biraz curry
- 1 havuç
- 1 kabak
- 1 küçük parça pırasa
- 1 küçük parça kereviz
- 1 kırmızı tatlı biber
- 1 yemek kaşığı sebze tozu
- 1 yemek kaşığı tatlı pulbiber
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı labne peynir
- 1 yemek kaşığı cam fıstığı
- Üstüne dökülen sosumuz için gerekenler
- 250 ml sıvı kaymak (Eğer yoksa sadece sütlede yapabilirsiniz)
- 100ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- Biraz tuz
- Biraz karabiber
- 2 yemek kaşığı labne peynir
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam taze dere otu
- 3 yemek kaşığı su
Sebzeli Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırınımızı ön ısıtmaya 200 dereceye alıyoruz.
- Kreplerimizin malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz daha sonra soğutmaya bırakıyoruz.
- Sebzelerimizi uzunlamasına ince halde doğruyoruz ve bir tavada çok az zeytinyağı eşliğinde biraz yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz soya sosumuzu ve diğer malzemelerimizi ekliyoruz.
- Pişmiş olan iç harcımızı bir kaseye koyuyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz içine iki yemek kaşığı labne ekliyoruz.
- Kreplerimiz ve iç harcımız soğuduktan sonra kreplerimizi tek tek iç harcımızla dolduruyoruz ve sarıyoruz. Bir borcama sırasıyla diziyoruz.
- Daha sonra yumurta sosumuzu hazırlıyoruz tüm malzemeleri karıştırıp kreplerimizin üzerine sosumuzu ilave ediyoruz ve 170 derece önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. Üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Son olarak labne peynirimizi ve diğer malzemelerimizi karıştırıp kreplerimizin yanında servis ediyoruz. Afiyet olsun.