
Sebzeli Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kutu lazanya
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet soğan
- 2/3 adet kapya biber
- 2 adet havuç
- 150 gram tavuk sote(isteğe göre)
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz,nane,pul biber,kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2/3 yemek kaşığı un
- 3.5 su bardağı süt
- Tuz,karabiber
- Rendelenmiş kaşar
Sebzeli Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları küçük küçük doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tencereye alıp hafif soteleyin.
- Ardından küçük küçük doğradığınız havuçları ekleyip karıştırın.
- Dilerseniz tavuk soteyi haşlayıp içine koyabilirsiniz.
- Kapya biber salça ve baharatları da ekleyip karıştırın.
- Doğradığınız ıspanakları da ekleyip tüm malzemeyi hafif pişirin.
- Başamel sos için; tereyağını tencereye alıp eritin.
- Ardından 3 yemek kaşığı unu ekleyip 1 dakika hızlıca karıştırın.
- Sütü yavaşça ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Biraz tuz ve karabiberi de ekleyip göz göz olana kadar karıştırın.
- Piştiği vakit ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Borcamı hafif yağlayın.
- Lazanyaları borcama uygun şekilde dizin.
- Üzerine başamel sosu lazanyanın her tarafına sürüp üzerine hazırladığınız harcı dökün.
- Paketteki lazanyalar bitene bu işlemi aynı şekilde uygulayın.
- En son üstüne başamel sosu döküp üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyin.
- Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra rahatça servis edebilirsiniz. Afiyetle????.