Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Lazanya

Sebzeli Lazanya
0
34

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
sebzeli-lazanya.jpg

Sebzeli Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu lazanya
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2/3 adet kapya biber
  • 2 adet havuç
  • 150 gram tavuk sote(isteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz,nane,pul biber,kekik
Basamel sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2/3 yemek kaşığı un
  • 3.5 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar

Sebzeli Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanları küçük küçük doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tencereye alıp hafif soteleyin.
  2. Ardından küçük küçük doğradığınız havuçları ekleyip karıştırın.
  3. Dilerseniz tavuk soteyi haşlayıp içine koyabilirsiniz.
  4. Kapya biber salça ve baharatları da ekleyip karıştırın.
  5. Doğradığınız ıspanakları da ekleyip tüm malzemeyi hafif pişirin.
  6. Başamel sos için; tereyağını tencereye alıp eritin.
  7. Ardından 3 yemek kaşığı unu ekleyip 1 dakika hızlıca karıştırın.
  8. Sütü yavaşça ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  9. Biraz tuz ve karabiberi de ekleyip göz göz olana kadar karıştırın.
  10. Piştiği vakit ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  11. Borcamı hafif yağlayın.
  12. Lazanyaları borcama uygun şekilde dizin.
  13. Üzerine başamel sosu lazanyanın her tarafına sürüp üzerine hazırladığınız harcı dökün.
  14. Paketteki lazanyalar bitene bu işlemi aynı şekilde uygulayın.
  15. En son üstüne başamel sosu döküp üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyin.
  16. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  17. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra rahatça servis edebilirsiniz. Afiyetle????.
Sebzeli Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt