Sebzeli Makarna Graten Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram makarna
- 1 adet kırmızı paprika
- 2 adet havuç
- 300 gram brokoli
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 200 ml sıvı krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı muskat
- Tuz
- Kaşar peyniri
Sebzeli Makarna Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarna, brokoli ve havucu tuzlu suda haşlayıp süzün ve pişireceğiniz fırın tepsisine aktarın.
- Kırmızı biberi ince uzun doğrayıp içine karıştırın.
- Beşamel sosu için tereyağını eritip unu ek edin. Un kokusu çıkana kadar kavurun.
- Su, süt, krema ve baharatları ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Sosu makarnanın üzerine eşit olarak döküp üzerine kaşar peyniri serpin.
- 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.