Sebzeli Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram mantar
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet kabak
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates püresi
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuzunu damak tadınıza nazaran ayarlayın
- Kaşar peyniri
Sebzeli Mantar Sote Tanımı Yapılışı
- Mantarları nemli bir bez ile güzelce silip kabuklarını soyun sapları ile birlikle orta kalınlıkta doğrayın. Soğanları ve sarımsağı piyazlık doğrayıp kenara alalım.
- Kabakları yıkılalım ancak kabuklarını soymayalım yarım ay halinde doğrayıp kenara alalım kapya biberler jülyen doğrayıp sivri biberleri daha iri biçimde doğrayıp.
- Uygun bir tavaya yahut tencereye sıvı yağı koyup yüksek ateşte düzgünce ısıtıp doğradığımız mantarları ek taban 5 dakika soteleyelim.
- Ocağı orta ateşe açıp üzerine soğan ve sarımsakları ek edip 2-3 dakika soteleyip üzerine kabakları ek edip 2 dakika soteleyip üzerine kapya, sivri biberi ve domates sosunu ek edin.
- Son olarak baharatlarıda ek edelim 5-6 dakika soteleyelim ocaktan alıp fırına girecek bir kaba koyup üzerine istenilen ölçüde kaşar peyniri ek edelim fırına verip kaşar peynirler eriyince fırından alıp servis edebiliriz.