
Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- Yarım dilim balkabağı
- 1 diş sarımsak
- 1 litre + 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Nane, karabiber, kimyon ,pulbiber, tuz
Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimeği güzelce yıkayıp suyunu süzdürelim.
- Tencereye zeytinyağını koyup iri iri doğranmış soğanı birkaç dakika soteleyelim.
- Akabinde başka zerzevatları de ekleyip birkaç dakika onları da soteleyelim.
- Mercimeği ekleyip rengi dönene kadar karıştırarak pişirelim.
- Suyunu ek edip kaynamaya bırakalım. Orta ara karıştırmak gerekli.
- Sebzeler büsbütün piştikten sonra ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam olana dek blendirdan geçirelim.
- Tuzunu ek edelim.
- Farklı bir tavada tereyağını eritip baharatları ekleyelim.
- Yanmamasına dikkat edin.
- Çorbayı servis kasesine alıp üzerine bir kaşık tereyağlı karışımdan dökelim. Çorbamız hazır afiyet olsun
.