bilgisayarci
FD Üye
Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kereviz
- Yarım havuç
- Kereviz sapı ve yaprağı
- Yarım patates
- Yarım kuru soğan
- Yarım kapya biber
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı mercimek
- 5 bardak su (yerine varsa et yahut kemik suyu kullanabilirsiniz. )
- 1 tablet et yahut tavuk bulyon (et/kemik suyunuz yoksa)
Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İşte size konuttaki materyaller ile kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu soğuk günlerde içinizi ısıtacak bir çorba tanımı.
- Zerzevatları küp küp doğrayın ve kerevizin kararmaması için limonlu suda bekletin. Kereviz yapraklarını ince ince doğrayın.
- Mercimeği yıkayın ve süzün.
- Su+bulyon yahut et/kemik suyunu, yıkayıp süzdüğünüz zerzevatları ve mercimeği tencereye aktararak evvel orta sonra kısık ateşte ortada karıştırarak 40 dk. Pişirin.
- Tuzunu damak zevkinize nazaran ayarlayın.
- Limon ve karabiber eği ile servis edin. Afiyet olsun ???? ????.