
Sebzeli Misket Köfte (15 Dakikada Fırında) Tanımı İçin Gereçler
Zerzevat Garnitür İçin;
- 1 orta uzunluk patates
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı fesleğen
Sebzeli Misket Köfte (15 Dakikada Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle misket köfteler hazırlanır.Sarımsak ve soğan ince ince kıyılır ve kıymanın üzerine eklenir.
- Öbür köfte materyalleri de eklenerek düzgünce yorulur ve fındık büyüklüğünde biçim verilir.
- Havuç ve patatesler soyulur.
- Patatesler, kapya biberi ve havuç küçük küçük doğranır.
- Kızarmış havuç ,patates ve kapya biberi fırın tepsisine alıyoruz.
- Üzerine bir su bardağı haşlanmış bezelye üzere ekleyerek garnitürü karıştırıyoruz.
- Üzerine kızartılmış köfteleri de ekliyoruz.
- Hazırladığımız sosu fırın tepsisine döküyoruz.
- Tepsinin üzerine ıslak pişirme kağıdı koyup 200° fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Birinci 30 dakika üzeri kapalı son 10 dakika ise üzeri açık biçimde pişirip köftelerin kızarmasını sağlıyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.