Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz , karabiber , pul biber , kırmızı toz biber
- İsteğe bağlı kimyon
- Arpacık soğan yoksa kuru soğan
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 3 adet sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- Tuz , kekik ,pul biber , kırmızı toz biber
Sebzeli Misket Köfte Tanımı Yapılışı
- Köfte için olan gereçleri bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım .
- Üzerini streçleyip dolaba dinlenmesi için kaldıralım .
- O sırada zerzevatı için gerekli olan gereçleri yıkayıp küp küp doğrayalım ve borcama alalım .
- Tuzu ve yağını koyup harmanlayalım evvelce ısıtılmış fırına verip 30 dakika 180 derecede pişirelim .
- Sonra köfteleri üzerlerine dizelim ve sosumuzu hazırlayalım sosu da üzerine döküp tekrar fırında verelim.
- 20 dakika kâfi olacaktır pişmesi için yinele denetim edelim ???????? ve sebzeli misket köftemiz hazır deneyeceklere