Sebzeli Mücver Tanımı İçin Materyaller
- 6 tane orta uzunluk kabak
- 2 tane orta uzunluk patates
- 1 tane büyükçe havuç
- 2 tane kuru soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Tuz, pulbiber, karabiber ,nane, kimyon, susam ,çörek otu
Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, sıvı yağ, un, yoğurt, kabartma tozunu hepsini çırpalım.
- Kabak, patates rende yapıp suyunu sıkalım.
- Havucu da rende yapıp maydanoz ve baharatlarını atıp bütün materyalleri düzgünce karıştırın.
- Yağılı kağıt serdiğimiz büyük borcam tepsisine dökelim.
- Heryerini eşit formda ve üstünü düzeltelim.
- Susam ve çörek otu atalım.
- Evvel fırını 170 derecede 1 saat kadar pişirelim.
- 1 saat sonra fırını 180 dereceye getirelim, altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim.