iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Noodle nasıl yapılır
Sebzeli Noodle hazırlanışı
Sebzeli Noodle malzemeleri:
200 gr noodle
3 çorba kaşığı sıvıyağı
1 dere kaşının ucu kadar toz zencefil
2 taze soğan, halka keşilmiş
3 diş sarımsak, minik doğranmış
12 çalı fasulyesi, ayıklanmış ve küçük doğranmış
1 havuç, jülyen doğranmış
1 kabak, jülyen (kibrit çöpü gibi) doğranmış
1 adet kırmızı biber, jülyen doğranmış
1 adet sarı biber, jülyen doğranmış
34 adet sivri biber
67 adet kültür mantarı, dilimlenmiş
1 avuç soya filizi
4 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı acı sos (isteğe tabi)
tuzlu, karabiber, kırmızı pul biber
Sebzeli Noodle yapımı:
Noodle'ları pakette belirtildiği şekilde, kaynamış suya atıp 56 dakika haşlayıp süzün
Bir vokta ya da yapışmaz tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağını ısıtın
Isınan yağa 1 akarsu kaşığının ucu ile toz zencefili, sarımsakları ve taze soğanı atıp 12 çevirip, yanmalarına müsade vermeden ardından fasulye ve sivirbiberi de ekleyip kavurun, hemen peşine havuç, biberler ve kabağı atın Kavurma işlemini sürüdürün Bu kavurma işlemini yaparken ocağın başından ayrılmayın çünkü alev yüksek olduğu için sebzeler yanabilir
Son olarak, soya filizleri ile mantarı da ek edip kavurmaya devam et
Tuzlu, karabiber, pul biber, acı sos ve soya sosunu da ekledikten sonradan haşlanmış noodle'ları da tencereye ekleyip karıştırın
Afiyet Olsun
*
Sebzeli Noodle hazırlanışı
Sebzeli Noodle malzemeleri:
200 gr noodle
3 çorba kaşığı sıvıyağı
1 dere kaşının ucu kadar toz zencefil
2 taze soğan, halka keşilmiş
3 diş sarımsak, minik doğranmış
12 çalı fasulyesi, ayıklanmış ve küçük doğranmış
1 havuç, jülyen doğranmış
1 kabak, jülyen (kibrit çöpü gibi) doğranmış
1 adet kırmızı biber, jülyen doğranmış
1 adet sarı biber, jülyen doğranmış
34 adet sivri biber
67 adet kültür mantarı, dilimlenmiş
1 avuç soya filizi
4 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı acı sos (isteğe tabi)
tuzlu, karabiber, kırmızı pul biber
Sebzeli Noodle yapımı:
Noodle'ları pakette belirtildiği şekilde, kaynamış suya atıp 56 dakika haşlayıp süzün
Bir vokta ya da yapışmaz tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağını ısıtın
Isınan yağa 1 akarsu kaşığının ucu ile toz zencefili, sarımsakları ve taze soğanı atıp 12 çevirip, yanmalarına müsade vermeden ardından fasulye ve sivirbiberi de ekleyip kavurun, hemen peşine havuç, biberler ve kabağı atın Kavurma işlemini sürüdürün Bu kavurma işlemini yaparken ocağın başından ayrılmayın çünkü alev yüksek olduğu için sebzeler yanabilir
Son olarak, soya filizleri ile mantarı da ek edip kavurmaya devam et
Tuzlu, karabiber, pul biber, acı sos ve soya sosunu da ekledikten sonradan haşlanmış noodle'ları da tencereye ekleyip karıştırın
Afiyet Olsun
*