Sebzeli Noodle Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram yumurtalı noodle
- 4 litre su
- 1 adet havuç ince uzun doğranmış
- 2 adet kırmızı biber ince uzun doğranmış
- 2 adet yeşil biber ince uzun doğranmış
- 1 kase brokoli çiçeklerine ayrılmış
- 3-4 kol taze soğan ince kıyılmış
- 3-4 yaprak marul yahut kıvırcık ince doğranmış
- 3 yemek kaşığı soya sos
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Susam
Sebzeli Noodle Tanımı Yapılışı
- Kaynayan tuzlu suda noodle’ları 10-12 dakika haşlayın.
- Noddle’larınız büsbütün yumuşamasın biraz dişe gelir kıvamda kalması daha düzgün bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Müddetin sonunda noodle’larınızı süzün.
- Bir tavaya zeytinyağı ekleyin, sırasıyla havuç, brokoli, biberleri marul yahut kıvırcıkları (ben kıvırcık ekledim) soteleyin.
- Sebzeleriniz biraz yumuşadığında haşlanmış olan noodle’ı sebzelere ekleyin harmanlayın.
- Soya sos, tuz karabiberi ve susamı da ekleyip karıştırın ve kenara alın.
- Kenara aldıktan sonra taze soğanı içerisine ekleyin son bir kes daha karıştırıp servis edin.