Sebzeli Pancar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk kırmızı pancar
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- Yarım kereviz (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı mercimek
- 1 adet kemik suyu bulyon
- 2 kepçe yağ
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeli Pancar Çorbası Tanımı Yapılışı
- Gereçlerin hepsini rendeleyip iki kepçe yağ ile soteleyelim.
- Ondan sonra 3 su bardağı suyu ve mercimeği ek ediyoruz .
- 1 tatlı kaşığı tuz ve bulyonu ekleyip pişmesini bekliyoruz.
- Piştikten sonra rondodan geçiriyoruz yoğunluğuna nazaran su ek edip tavada yağ ve naneyi kızdırıp içine katıyoruz servise hazır.