Sebzeli Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 kol taze soğan (yeşil)
- 1 tutam maydanoz
- Yarım kase lor peyniri (peynir de kullanabilirsiniz)
- 1 adet kapya biber
- 2-2,5 su bardağı un ( kek kıvamından bir tık koyu olmalı)
Sebzeli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtayı çırpalım.
- Üzerine sütü, kabartma tozunu, tuzu, yağı ve unu ekleyip tekrardan çırpalım.
- Akabinde ince ince doğradığımız soğanı, maydanozu ve biberi ekleyelim.
- Peyniri de ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
- Çok az yağladığımız ve ısıttığımız tavaya karışımdan kaşık yardımıyla dökelim ve yavaşça yayalım.
- Alt kısmı pişince spatula yardımıyla zıt çevirelim. Tavayı her kezinde çok az yağlayalım.
- Sebzeli pankeklerimiz pişince sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun????