Sebzeli Pide (Fit) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paketten biraz fazla mantar (ince dilimlenmiş)
- 3 çarliston biber (halka doğranmış)
- 5 cherry domates (halka doğranmış)
- 2 arpacık soğan (halka doğranmış halkalar ayrılmış)
- 1 yemek tabağı tepeleme light kaşar rendesi
- 15 siyah zeytin (2ye bölünmüş)
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık yağsız süt
- 1 yemek kaşığı yağsız yoğurt
- Aldığı kadar kepekli ve beyaz un karışımı
- Yarım paket instant maya
Sebzeli Pide (Fit) Tanımı Yapılışı
- Hamur için un, süt, yoğurt, su, instant maya karıştırılır.
- Kendini toparlayacak kadar un eklenir.
- 1 saat ılık ortamda mayalandırır.
- Yağlı kağıt serilen tepsiye oval biçim verilip yayılır.
- Üzerin evvel kaşarla kaplanır.
- Onun üzerine mantarlar dizilir.
- Domates, biber, zeytin ve soğan halkaları da dizilir.
- 200 derecede turbo fanlı fırında sebzeler kurumasın diye alt üst raflar değiştirilerek kızarana kadar pişirilir. (20-25 dk. )
- Birinci sıcağı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun. ???? ???? ????.