Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 küçük kase dondurulmuş bezelye
- Taze bezelye kullanacaksak 5 dakika ön haşlama yapalım
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı baldo pirinç
- Tuz
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pirinci kaynar su ile ıslatalım.
- Derin bir kaba aldığımız pirincin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ek edelim ve kaynar su ile üzeri 2 parmak geçene dek ıslatalım.
- Yarım saat dinlenen pirinci güzelce yıkayalım ve nişastasından arındıralım.
- Başka yandan küp doğranmış havuçları tencereye alalım bezelyeyi de ekleyelim ve sıvı yağ ile kavuralım.
- Havuçlar hafif renk renk değiştirip sotelenince pirinci ekleyelim ve kavuralım.
- Pirinç hafif şeffaflaşınca tereyağı ek edelim ve tereyağla da iki dakika kavuralım.
- Pirinç pilavının ölçüşü 1e 1 buçuk olacak şekildedir.
- 2 su bardağı pirinç için 3 su bardağı kaynar suyu ek edelim. Tuzunu ekleyelim.
- Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
- Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu ya da pamuklu bir bez koyarak dinlenmeye alalım. 15 dakika dinlenen pilavı servis edelim????