Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Pirinç Pilavı

Sebzeli Pirinç Pilavı
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sebzeli-pirinc-pilavi.jpg

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 küçük kase dondurulmuş bezelye
  • Taze bezelye kullanacaksak 5 dakika ön haşlama yapalım
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Tuz

Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle pirinci kaynar su ile ıslatalım.
  2. Derin bir kaba aldığımız pirincin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ek edelim ve kaynar su ile üzeri 2 parmak geçene dek ıslatalım.
  3. Yarım saat dinlenen pirinci güzelce yıkayalım ve nişastasından arındıralım.
  4. Başka yandan küp doğranmış havuçları tencereye alalım bezelyeyi de ekleyelim ve sıvı yağ ile kavuralım.
  5. Havuçlar hafif renk renk değiştirip sotelenince pirinci ekleyelim ve kavuralım.
  6. Pirinç hafif şeffaflaşınca tereyağı ek edelim ve tereyağla da iki dakika kavuralım.
  7. Pirinç pilavının ölçüşü 1e 1 buçuk olacak şekildedir.
  8. 2 su bardağı pirinç için 3 su bardağı kaynar suyu ek edelim. Tuzunu ekleyelim.
  9. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
  10. Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu ya da pamuklu bir bez koyarak dinlenmeye alalım. 15 dakika dinlenen pilavı servis edelim????
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt