Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2su bardağı pirinç
- 1 su bardağı konserve garnitür (İsterseniz kendinizde haşlayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Az sıvı yağ
- Tuz
- 1 adet tavuk bulyon
Sebzeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı ve sıvı yağ kızarınca içine yıkanmış pirinçleri ekliyoruz.
- Biraz kavurunca üzerine 4 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
- Karıştırıp üzerine bulyon garnitür ve tuz ekliyoruz.
- Tuzunu az atın, bulyonda tuzlu olduğundan fazla olmasın
- Suyunu çekince kapağını kapatıp demlenmeye alıyoruz. Afiyet olsun ????.