
Sebzeli Pirinçli Harem Güveci (Beşamelsiz) Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kuşbaşı et (Dana kuzu fark etmez)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane havuç
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 tane domates
- 2 tane yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- Tuz
- Kaşar peyniri rendesi
Sebzeli Pirinçli Harem Güveci (Beşamelsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Etler tencereye alınarak kavrulur. Suyunu salıp çekince içine 1 su bardağı sıcak su koyulup orta ateşte pişmeye bırakılır. Daha sonra üzerine sıvı yağ eklenerek soğanlarla birlikte kavurmaya devam edilir.
- Onun üzerine biberler, sarımsak ve havuçları ekleyerek kavurma sürecine devam edilir. Hepsi düzgünce kavrulunca içine haşlanmış bezelye ve küp doğranmış domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine baharatları ekleyip biraz karıştırıp altını kapatılır.
- Pirinçler suda yıkanır ve suyu süzdürülür. Tencerede tereyağı eritilir ve sıvı yağ alınır. Üzerine arpa şehriyeler eklenip renk alana kadar kavrulur.
- Üzerine pirinçler ek edilir. 3 dakika daha kavrulup sıcak suyu ve tuz eklenir. Kapağı kapatıldıktan sonra yüksek ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Ocaktan alınca üzerine havlu kağıt kapatıp demlendirilir.
- Demlenince etleri pilava ekleyip karıştırın. Güveç kapları tereyağı ile yağlanır.
- İçine etli, sebzeli pilav yerleştirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun ????????.