teknolojiuzmani
FD Üye
Sebzeli Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru için;
- 10 gram yaş maya
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tane küp küp doğranmış domates
- 1 kol ince doğranmış fesleğen
- 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
- 1 çay kaşığı şeker
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar rendelenmiş kaşar
- Mantar, enginar, kuşkonmaz, ince doğranmış biber, domates, patlıcan dilimleri.. ne isterseniz
Sebzeli Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pizza hamuru materyalleri ile yumuşak bir hamur yapın.
- Unu her zamanki üzere azar azar denetimli ekleyin.
- Yaklaşık 1 saat mayalanması için üstünü örterek bekletin.
- Domates ve sarımsakları soteledikten sonra öbür gereçleri de ek ederek karıştırın ve blendırdan geçirin. Şayet çok koyu bir kıvam olursa, kıvamını ayarlayabilmek için çok az sıcak su ek edebilirsiniz. Böylelikle pizza hamuruna sürmek için sosunuz hazırlanmış olacak.
- Mayalanan hamuru unladığınız tezgaha alın, elinizle yuvarlak açın.
- Bu hamurdan iki tane orta uzunluk pizza yapabilirsiniz.
- Üstüne hazırladığınız sosu sürün, ve üzerine kaşar peynirini eşit olarak yayın.
- Üstüne dilimlenmiş mantar, enginar, kuşkonmaz, ince doğranmış biber, domates, patlıcan dilimleri. Ne isterseniz. Eşit bir halde dağıtın.
- 210 dereceye ısınmış fırında ve sıcak tepsiye koyarak yaklaşık 15 dakika pişirin, kaşarlar eriyip üstü hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alabilirsiniz.
- Biraz ılımasını bekledikten sonra dilimler halinde kesip servis yapabilirsiniz.
Sebzeli Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı