teknolojiuzmani
FD Üye
Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt yahut yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 paket kuru maya
- 5-6 su bardağı un
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 4 adet yeşil sivri biber
- Yarım demet dereotu
- 1 kalıp beyaz peynir (Kutunun içerisinde dilimlenmiş olan peynirler de bir modül yada 100 gram)
Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına ılık süt, su, şeker ve mayayı alıp çırpalım ve 2 dakika bekletelim.
- Sıvıyağ, yumurta ve tuzu ekleyip çırpalım.
- Unu denetimli bir halde yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.45-50 dakika ağzını kapatıp mayalandıralım.
- Hamuru beklerken biberleri küp küp doğrayalım, dereotunu ince bir biçimde kıyalım.1 kalıp peyniri ezelim.
- Mayalanan hamura hepsini ekleyip yoğuralım.
- Yumuşak bir kıvamı olacak hamurun zerzevatları ekleyince elimizi sıvı yağa batırıp isteseniz görselde ki üzere büyük isterseniz de daha minik minik bezeler alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran susam ve çörek otu serpelim.
- 180° fırında pişirelim.Afiyet olsun şimdiden ????????.