Sebzeli Sarma Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 adet soğan(rendelenmiş)
- 3 diş sarımsak(rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz,karabiber,kimyon,toz biber
- 5 adet patlıcan
- 4 adet kabak
- 3 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça(domates/biber karışık kullandım.)
- 1,5 su bardağı sıcak su
Sebzeli Sarma Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzeleri uzunlamasına olacak şekilde ince ince dilimleyelim.
- Patlıcanları dilimledikten sonra acısının çıkması için on dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
- Daha sonra bütün sebzeleri sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım.
- Kızarttığımız sebzeleri havlu kağıt üzerine alalım.
- Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuralım.
- Vaktiniz varsa en az bir saat buzdolabında dinlendirelim. Yoksa hemende yapabilirsiniz.
- Köfte harcından küçük parçalar alıp kızarttığımız sebzelerin bir kenarına koyarak rulo şeklinde saralım.
- Sardığımız sebzeleri tepsiye yan yana dizelim.
- Bütün sebzeler ve köfte harcı bitene kadar aynı işleme devam edelim.
- En son sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Bir yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim.
- Yemeğimiz pişmeye yakın kağıdı üzerinden alıp birazda bu şekilde pişirdikten sonra fırından alalım. Afiyet olsun.