Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz,karabiber,kimyon,toz biber
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Zerzevatları uzunlamasına olacak halde ince ince dilimleyelim.
- Patlıcanları dilimledikten sonra acısının çıkması için on dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
- Daha sonra bütün zerzevatları sıvı yağda gerili önlü yavaşça kızartalım.
- Kızarttığımız zerzevatları havlu kağıt üzerine alalım.
- Soğanı rendeleyin acı suyunu sıkalım sarımsağı eziyoruz.
- Kıyma harcı için verilen materyalleri karıştırıp güzelce yoğuralım.
- Kıyma harcından küçük kesimler alıp kızarttığımız sebzelerin bir kenarına koyarak rulo formunda saralım.
- Sardığımız zerzevatları tepsiye yan yana dizelim.
- Bütün sebzeler ve kıyma harcı bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
- En son sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim.
- Piştikten sonra fırından alalım.Afiyet olsun.