Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Sarma Kebabı

Sebzeli Sarma Kebabı
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sebzeli-sarma-kebabi.jpg

Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz,karabiber,kimyon,toz biber
Sebzeli kısım için;
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet kapya biber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Zerzevatları uzunlamasına olacak halde ince ince dilimleyelim.
  2. Patlıcanları dilimledikten sonra acısının çıkması için on dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
  3. Daha sonra bütün zerzevatları sıvı yağda gerili önlü yavaşça kızartalım.
  4. Kızarttığımız zerzevatları havlu kağıt üzerine alalım.
  5. Soğanı rendeleyin acı suyunu sıkalım sarımsağı eziyoruz.
  6. Kıyma harcı için verilen materyalleri karıştırıp güzelce yoğuralım.
  7. Kıyma harcından küçük kesimler alıp kızarttığımız sebzelerin bir kenarına koyarak rulo formunda saralım.
  8. Sardığımız zerzevatları tepsiye yan yana dizelim.
  9. Bütün sebzeler ve kıyma harcı bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
  10. En son sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  11. Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim.
  12. Piştikten sonra fırından alalım.Afiyet olsun.
Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,487Konular
981,500Mesajlar
29,640Kullanıcılar
Karahan1980Son üye
Üst Alt