Sebzeli Sos Eşliğinde Küçük Köfteler Tanımı İçin Malzemeler
Sebzelerimiz;
- 1 adet soğan
- 3 adet havuç
- Küçük kesim pırasa
- Küçük modül kereviz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz karabiber, kekik, mercan köşk
- 250ml domates sosu
- 140ml su
- 200ml krema
- 2 yemek kaşığı un
- 300 gr dana kıyma
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebzeli Sos Eşliğinde Küçük Köfteler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzelerimizi yıkıyoruz soyuyoruz ve ince dilimler halinde doğruyoruz.
- Köfte harcımızı materyalleri kıymamıza ek ediyoruz ve yoğuruyoruz.
- Elimizi hafif ıslatıp köftelerimize form veriyoruz küçük yuvarlak toplar yapıyoruz boş bir tabağa diziyoruz.
- Bir tavaya biraz sıvı yağ ekliyor ve köftelerimize kızartıyoruz. Kızarmış olan köfteleri bir tabağa ek ediyoruz.
- Aynı tavaya biraz tereyağ ekleyip sebzelerimizi ek ediyoruz ve kavuruyoruz yumuşayan sebzelerimize bir yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyip devam karıştırıyoruz.
- Üzerine iki yemek kaşığı un serpiştiriyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
- Son olarak domates sosu, su ve kremamızı ekliyoruz.
- Tekrardan karıştırıp köfteleri de ek ediyoruz.
- Tavamızın kapağını kapatın bir 5 dakika pişirip kenara alıyoruz.
Afiyet olsun .
Sebzeli Sos Eşliğinde Küçük Köfteler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı