Sebzeli Tavuk But Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk but
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 4 orta uzunluk patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 yemek kaşığı tuz
Sebzeli Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ, tuz ve kırmızı toz biberi bir kabın içerisinde hazırlıyorum.
- Tavuk butun üzerine hazırlamış olduğum sosu sürüyorum.
- Patatesleri soyup kalın dilimler kesiyorum .
- Soğanları soyup ortadan ikiye kesiyorum .
- Patatesleri kalan sosta harmanlayıp borcama diziyorum.
- Ve öteki zerzevatları de ek ediyorum.
- En son fırın kağıdını ıslatıp tavuğun üzerini kapatıyorum,üzeri yanmasın diye.
- Evvelden ısıtmış olduğum fırında alt üst ayarda 200 derecede yaklaşık 1.5 saat üzerini açmadan pişiriyorum.
- Şayet fırından çıkarttığınızda tavuklarınızın üzeri kurumuşsa altındaki sostan tavukların üzerini soslayın. Afiyet olsun.