Sebzeli Tavuk Çorbası (Bağışıklık Güçlendirici ) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase dolusu haşlanmış ve küçük parçalara ayrılmış tavuk göğsü
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet patates
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı(400mg )tavuk suyu
- 4,5 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (veya yemeklik kullanılan sıvı yağ )
- Bir tutam dereotu (nane ,maydanoz da olur)
- Bir fiske karabiber ve pul biber
- Yarım limonun suyu
Sebzeli Tavuk Çorbası (Bağışıklık Güçlendirici ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tavuk göğsünü haşlayalım suyunu süzelim, etini küçük parçalar halinde doğrayalım.
- Sebzeleri ayrı ayrı minik küpler halinde doğrayalım.
- Sarımsağı çok ince kıyalım.
- Tencereye yağları alalım, üzerine minik doğradığımız havucu alalım, rengi değişene kadar kavuralım.
- Kırmızı kapya biberi ve sarımsağı ilave ederek sarımsağın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine diğer sebzelerivle unu ilave edelim, kavurmaya devam edelim ve tavuk suyunu ve suyu ekleyip tuzunu ve baharatları da ekleyelim.
- Çorba kaynayınca ocağı kısalım ve 15 dakika sonra tavuk etlerini ve limon suyunu ilave edelim.
- 10 dakika daha pişirelim ve sebzelerin yumuşadığını kontrol edelim .
- Çorbamızı ocaktan alalım.
- Dereotunu ince kıyalım, çorbanın üzerine serpelim mis gibi şifa deposu olan çorbamız hazırdır afiyet olsun.