Sebzeli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 adet but yahut baget
- 1 tane soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 6-7 tane havuç
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şehriye
- 1 litre su
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı(olmasada olur lezzet katsın diye ben ekliyorum)
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sebzeli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavukları haşlıyoruz.
- Haşlarken suyunu bol koyun 1,5-2 litre olsun.
- Yarım saat yahut 40 dakika da pişen tavukları ocaktan alıyoruz suyunu kullanacağız çorbada bu yüzden bi kenara ayırıyoruz tavuk suyunu.
- Tavukları didikleyip onu da alıyoruz bir köşeye.
- Tenceremizde soğanları ve rendelediğimiz sarımsakları kavuruyoruz sıvı yağ ile rengi dönünce tereyağı da ekliyoruz ,iyice kavrulunca havuçlarımızı ekliyoruz.(havuçları kalem açıyor üzere doğruyoruz bu arada).
- Havuçların da rengi dönüyor tencerenin kapağı kapalı orta ara karıştırarak solduruyoruz.
- Havuçlar solunca 2 yemek kaşığı unu da ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Ayırdığımız tavuk suyunu ekliyoruz üzerine.
- Daha sonra da didiklediğimiz tavukları, 1,5 bardağı şehriyeyi ve olağan suyu ekliyoruz. Tavada 2,5 – 3 litre su olmalı yani.
- Kaynayarak suyun yoğunlaşmasını ve şehriyelerin yumuşamasını bekliyoruz.
- Çorba yoğunlaşmaya yakın doğradığımız maydanozları ekliyoruz bi iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz. (ben meskende maydanoz yoktu bu kere ekleyemedim fakat tanımımızda maydanoz var ve katiyetle farklı bir lezzet katıyor) Şifa çorbamız hazır.
Afiyetler olsun .
Sebzeli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı