teknolojiuzmani
FD Üye
Sebzeli Tavuk Göğüs Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğüs
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Zeytinyağı
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 kapya biber
- 1 yeşil biber
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağından daha az süt
- Tuz karabiber kekik kırmızı toz biber
- Kaşar
Sebzeli Tavuk Göğüs Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğüslerini büyüklüğüne göre ortadan enlemesine keserek incelttim ve 4 parçaya ayırdım. Zeytinyağı tuz karabiber ve toz biberle sos yapıp her tarafına yedirdim.
- Diğer taraftan 1 soğanı piyazlık doğrayıp tavaya alıp kavurmaya başladım. Sırasıyla 1 diş sarımsağı kapya biberi yeşil biberi de doğrayıp kavurmaya ekledim.
- Sebzeler ölünce domatesi ekleyip 1-2 dk sotelenmesini bekledim. Sonra 1 yemek kaşığı unu da ekleyip 1-2 dakika daha kavurdum son olarak sütü ekleyerek yumuşak bir kıvam alması için hızlı hızlı karıştırdım. En son baharatlarını da ekleyip altını kapattım.
- Marine ettiğim tavuklarımı tavada arkalı önlü mühürledim. Hafif pişen tavukları borcama alıp üzerlerine hazırladığım harçtan döküp en üstüne de kaşar rendelerim ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun ????.