Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sebzeli Tavuk Graten

Sebzeli Tavuk Graten
0
84

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
sebzeli-tavuk-graten-3.jpg

Sebzeli Tavuk Graten Tanımı İçin Gereçler

  •  1 adet tavuk göğsü
  •  2 adet orta uzunluk havuç
  •  1 su bardağı bezelye
  •  1 orta uzunluk soğan
  •  1 orta uzunluk patates
  •  2 adet sivri biber
  •  Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  •  1 çay kaşığı karabiber
  •  1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için :
  •  3 su bardağı süt
  •  2.5 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

Sebzeli Tavuk Graten Tanımı Yapılışı

  1. Küp küp doğradığımız soğanları sıvı yağ da kavuruyoruz.
  2. Akabinde kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ek ediyoruz.
  3. Ek edip bir kaç dakika daha kavuruyoruz.
  4. Ufak küp formunda doğradınız havucu ek ediyoruz.
  5. Bezelyemizi de koyduktan sonra tıpkı halde ufak küp biçiminde doğramış olduğumuz patatesleri de ek ettikten sonra salçamızı da koyduktan sonra karabiber ve tuzu ek ediyoruz. 10 dakika daha ocakta pişiriyoruz.
  6. Beşamel sos hazırlanışı: sütümüzü ve unumuzu tencereye koyup çırpıcı yardımıyla devamlı karıştırarak pişirelim ve tereyağı, tuz ve karabiberi koyalım. Kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  7. Pişirmiş olduğumuz sebzeli tavuklarımızı borcama dökelim.
  8. Daha sonra beşamel sosu üstünü kapatacak halde yayalım.
  9. İsteğinize nazaran kaşar peyniri koyabilirsiniz. (ben koymadım).
  10. 200 derece de ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun :).
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt