
Sebzeli Tavuk Haşlama (Bol Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 2 adet havuç
- 4 adet orta boy patates
- 3 diş sarımsak
- Birkaç adet tane karabiber
- 1 tutam dereotu
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Sebzeli Tavuk Haşlama (Bol Vitamin Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk butlarımızı bir güzel yıkadıktan sonra pişirme tenceresini alalım.
- Üzerine 4 parmak geçecek şekilde sıcak suyu bırakalım ve altını kısarak yarım pişmiş olana kadar pişirelim.
- Daha sonra sarımsağı 4 e böldüğünüz soğanı ince kıydığımız havucu ilave edip 4. 5 dakika daha pişirelim.
- Muhtemelen suyu azalmıştır tekrar 2 su bardağı kaynar su ekleyelim.
- Daha sonra patateslerimizi soyup bunları da dörde bölelim ve kaynayan suyun içerisine ekleyelim.
- Patates çabuk düşeceği için en son ekliyoruz patatesi kontrol edelim .
- Pişmişse altını kapatalım ve üzerine kıyılmış dereotunu bekleyelim.
- Ocağımızın altını kapatalım.
- 5 dakika dinlendirelim ve yemeğimiz servise hazır.
Sebzeli Tavuk Haşlama (Bol Vitamin Deposu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı