Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg tavuk baget
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet küp küp doğranmış kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 6 adet orta uzunluk patates
- 2 adet defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber
- 1, 5 -2 lt sıcak su
- Yarım limon suyu
- 1, 5 yemek kaşığı un
- 1 fincan soğuk su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Yapılışı
- Baget tavukların derilerini soyup sıvı yağda hafif kızartalım.
- Derin tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp eritelim.
- Doğradığımız soğan ve rendelediğimiz havuçları tencereye alıp kavuralım.
- Sırasıyla soğan,havuç ve sarımsağı ek edip kavurmaya devam edelim.
- Kızarttığımız tavukları tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ek edelim.
- Defne yapraklarını ekleyip karıştıralım.
- Terbiyesi için un, limon ve suyu çırpıp tencereye ekleyelim.
- En son 2 ye böldüğümüz patatesleri ek edip karıştıralım.
- Tuz ve karabiberi ek edip yemeğimizi pişmeye bırakalım.
- Patatesler piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.