Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Tavuk Haşlama

Sebzeli Tavuk Haşlama
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sebzeli-tavuk-haslama.jpg

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg tavuk baget
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet küp küp doğranmış kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 6 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • 1, 5 -2 lt sıcak su
Terbiyesi için;
  • Yarım limon suyu
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 fincan soğuk su

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Yapılışı

  1. Baget tavukların derilerini soyup sıvı yağda hafif kızartalım.
  2. Derin tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp eritelim.
  3. Doğradığımız soğan ve rendelediğimiz havuçları tencereye alıp kavuralım.
  4. Sırasıyla soğan,havuç ve sarımsağı ek edip kavurmaya devam edelim.
  5. Kızarttığımız tavukları tencereye alalım.
  6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ek edelim.
  7. Defne yapraklarını ekleyip karıştıralım.
  8. Terbiyesi için un, limon ve suyu çırpıp tencereye ekleyelim.
  9. En son 2 ye böldüğümüz patatesleri ek edip karıştıralım.
  10. Tuz ve karabiberi ek edip yemeğimizi pişmeye bırakalım.
  11. Patatesler piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt