Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç (1 isi rendelenecek)
- 2 orta boy patates
- 4 adet tavuk but
- 1 adet orta boy soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- Karabiber, tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağ konur havucun birisi rendelenir kavrulur.
- Arkasından un konur onunla da kavrulur.
- Sonra iri iri doğradığımız havuç patatesler koyulur.
- Tavuklar atılır, bir orta boy soğan bütün halde içine atılır üstünü geçecek kadar su koyulur.
- Sarımsaklar incecik doğranıp içine atılır.
- Tuz ,karabiber ve şeker ilave edilir kapağı kapatılır ortalama 45 dk pişirilir. Afiyet olsun .