
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket tavuk but
- 4 adet patates
- 3 adet havuç
- 6-7 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı un
- Yarım limon
- Yarım çay bardağı sıcak su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk butlarının derilerini temizleyelim.
- Yıkayarak tencereye olağandan biraz fazla su koyarak, tuz serpip haşlamaya bırakalım.
- Onlar haşlanırken öteki gereçleri hazırlayalım.
- Havucu soyarak bi tanesi rendeleyelim, başka kalanı yuvarlak olacak biçimde doğrayalım.
- Pişirceğimiz tencere yağları alalım.
- Bütün soğanları (büyük soğanınız varsa dörde bölebilirsiniz), rendelenmiş ve doğranmış havucu, büyük küpler halindeki patatesi, sarımsağı alarak orta ateşte 10 dakika kadar kavuralım.
- Haşlanan tavukları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Büsbütün kavrulduğuna emin olduğunuzda tavuk suyunu süzerek yemeğimize ek edelim. Şayet suyu gözünüze az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Tuz ve karabiber ekleyerek pişmeye bırakalım.
- Ocaktan almaya yakın terbiyesini hazırlayalım.
- Bir kaseye tüm gereçleri alarak düzgünce karıştıralım.
- Yemeğin suyundan 2 kepçe alarak kaseye ek edelim.
- Büsbütün karıştığında yemeğin üzerine gezdirelim.
- Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynayınca ocağı kapatalım.
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı