Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Tavuk Haşlama

Sebzeli Tavuk Haşlama
0
46

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
sebzeli-tavuk-haslama.jpg

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket tavuk but
  • 4 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Terbiyesi için;
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk butlarının derilerini temizleyelim.
  2. Yıkayarak tencereye olağandan biraz fazla su koyarak, tuz serpip haşlamaya bırakalım.
  3. Onlar haşlanırken öteki gereçleri hazırlayalım.
  4. Havucu soyarak bi tanesi rendeleyelim, başka kalanı yuvarlak olacak biçimde doğrayalım.
  5. Pişirceğimiz tencere yağları alalım.
  6. Bütün soğanları (büyük soğanınız varsa dörde bölebilirsiniz), rendelenmiş ve doğranmış havucu, büyük küpler halindeki patatesi, sarımsağı alarak orta ateşte 10 dakika kadar kavuralım.
  7. Haşlanan tavukları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  8. Büsbütün kavrulduğuna emin olduğunuzda tavuk suyunu süzerek yemeğimize ek edelim. Şayet suyu gözünüze az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  9. Tuz ve karabiber ekleyerek pişmeye bırakalım.
  10. Ocaktan almaya yakın terbiyesini hazırlayalım.
  11. Bir kaseye tüm gereçleri alarak düzgünce karıştıralım.
  12. Yemeğin suyundan 2 kepçe alarak kaseye ek edelim.
  13. Büsbütün karıştığında yemeğin üzerine gezdirelim.
  14. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynayınca ocağı kapatalım.
Afiyet olsun.

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt