bilgisayarci
FD Üye
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 6 kesim tavuk budu(kişi sayısına nazaran ayarlanabilirsiniz)
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet küp küp doğranmış soğan
- 5 diş sarımsak
- 4 adet orta uzunluk patates
- defne yaprağı (yoksa kullanmayın)
- 1,5 -2 lt su
- tuz
- yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
- yarım çay bardağı su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı az yağda hafif kızartalım. Tıpkı tencereye az sıvı yağ alıp soğanlarımız kavuralım.
- Pembeleşen soğanlara rendelenmiş havucu ve sarımsağı ekleyip, kavurmaya devam edelim. ,
- Suyu ve tuzunu ek edip pişmeye bırakalım. 10 dakika piştikten sonra patatesleri doğrayıp tencereye ekliyoruz.
- Terbiyesi için; un, su ve limonu güzelce karıştıralım.
- Tavuklar yumuşayınca kepçeyle suyundan alıp terbiyeye ek edip süratlice karıştıralım. Yemeğe ek edip hafif karıştıralım. 5 dakika daha bu formda pişirip ocaktan alalım. Afiyet olsun.