Sebzeli Tavuk Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 750 gram tavuk kıyması
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 kol pırasa
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 fiske karabiber
- Tepeleme 1 çorba kaşığı mısır unu
- Tepeleme 1 çorba kaşığı galeta unu
- 6 kaşık zeytinyağı
Sebzeli Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuç pırasa zeytinyağı hariç tüm gereçleri bir kabın içerisine koyuyoruz ve kabı bir kenara kaldırıyoruz.
- 3 kaşık zeytinyağını bir tavaya alıyoruz. Rendelenmiş havuçları tavanın içine alıp, bir iki çevirdikten sonra ince ince doğradığımız pırasaları da tavanın içine alıp, kısık ateşte yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan sebzelerimizi kabımızın içerisine alıp, en sonda kabin içerisine soğanımızı rendeleyip, kalan zeytinyağını da ek edip yoğurup kıymaya hal veriyoruz.
- Az yağlı bir teflon tavada hal verdiğimiz köftelerimizi altlı üstlü kızartıyoruz. Bu nefis köfte tanımını muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum yanına pilav, salata yahut makarna çok yakışıyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤