iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Tavuk Suyunda Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet havuç
*1 adet kuru soğan
*1 adet patates
*1, 5 çay bardağı şehriye
*1 su bardağı domates konservesi (veya domates rendesi ama kış olunca ben konserveyi tercih ediyorum )
*2 su bardağı tavuk suyu (ben dondurucudan kullandım )
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, kuru nane, limon
Sebzeli Tavuk Suyunda Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
Daha besleyici olsun diye bol sebzeli ve tavuk sulu yaptım, şehriye çorbasını hatta dilerseniz içine küçük tavuk parçaları da ekleyebiliriz
İlk olarak tencereye bütün sebzeleri rendeleyip yağları da koyup biraz kavuruyoruz, sonra salça ve sonra domates konservesi ilave edip biraz pişiriyoruz
Tavuk suyunu ve 3 su bardağı suyu da ilave edip kaynayınca içine şehriyeyi ve baharatları atıyoruz
Şehriyenin pişmesi ortalama 10 dk sürüyor, mis kokulu sıcacık çorbamızı bol limon ile servis ediyoruzAfiyet olsun hepimize
*1 adet havuç
*1 adet kuru soğan
*1 adet patates
*1, 5 çay bardağı şehriye
*1 su bardağı domates konservesi (veya domates rendesi ama kış olunca ben konserveyi tercih ediyorum )
*2 su bardağı tavuk suyu (ben dondurucudan kullandım )
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, kuru nane, limon
Sebzeli Tavuk Suyunda Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
Daha besleyici olsun diye bol sebzeli ve tavuk sulu yaptım, şehriye çorbasını hatta dilerseniz içine küçük tavuk parçaları da ekleyebiliriz
İlk olarak tencereye bütün sebzeleri rendeleyip yağları da koyup biraz kavuruyoruz, sonra salça ve sonra domates konservesi ilave edip biraz pişiriyoruz
Tavuk suyunu ve 3 su bardağı suyu da ilave edip kaynayınca içine şehriyeyi ve baharatları atıyoruz
Şehriyenin pişmesi ortalama 10 dk sürüyor, mis kokulu sıcacık çorbamızı bol limon ile servis ediyoruzAfiyet olsun hepimize