Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 400 gram mantar
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç (Rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım kutu krema (100ml)
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- Kaşar peyniri
Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları ikiye bölerek ince dilimlere ayırıyoruz. Zeytinyağ ve baharatları karıştırıp tavukların iki tarafına da fırça yardımı ile sürüyoruz ve kızgın tava da iki tarafını kızartıyoruz. Kızarttığımız tavukları bir borcama alıyoruz.
- Aynı tavaya yağları koyup soğan havuç ve mantarları atıp kavuruyoruz.
- Krema ve süt içerisine nişasta katıp karıştırıp tavanın içerisine ilave ediyoruz. Baharatları atıp karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Borcama dizdiğimiz tavukların üzerine bolcaa mantarlı sosu kaşık yardımı ile koyuyoruz.
- Üzerine rendelediğimiz kaşarları gezdirerek fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun????????