
Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo tavuk fileto
- 5 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet havuç
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı domates
- 1 yemek kaşığı biber salça
- Tuz
- Zeytin yağı
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Fesleğen
- 1 su bardağı su
Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
- Patlıcanı alaca soyalım küp küp doğrayıp tuzlu suya bırakalım.
- Daha sonra başka materyalleri temizleyip küp küp doğrayalım tavuğu da küp küp doğrayalım.
- Patlıcanı yağda kızartalım hazırladığımız bütün malzemeyi bir birine karıştırıp harman edelim.
- Fırın kabına serelim öbür taraftan soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım salçayı ve baharatları da ekleyip suyu tuzu koyalım.
- Kaynayınca hazırladığımız gerecin üzerine serip 200 derecede pişirelim umarım beğenirsiniz afiyet olsun ????.