Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet but
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 1 paket hazır mantar çorbası
- 1 paket krema.
- Karabiber
- Tavuk suyu
- Tuz, kaşar peyniri
Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
- Havucu rendeleyip az yağda kavuruyoruz az pişince içine rendelenmiş kabağı koyuyoruz onu da kavuruyoruz.
- Tuz ve karabiber ekliyoruz, haşladığımız tavukları iri iri didiyoruz ve borcama yayıyoruz.
- Üzerine sebzeyi seriyoruz.
- Krema ve toz mantar çorbasını bir kasede karıştırıyoruz şayet krema çok katı ise yarım çay bardağı kadar tavuk suyu koyuyoruz.
- Kremalı karışımı sebzelerin üzerine döküyoruz.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz ve 180 derece firına atıyoruz.
- Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun.