Sebzeli Tavuklu Çorba Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet tavuk kalça
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz ,karabiber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 7 su bardağı su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Biraz maydanoz
- 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
Sebzeli Tavuklu Çorba Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuğumuzu tenceremizde haşlıyoruz .
- Daha sonra didikleyip kıyıya alıyoruz tenceremize sıvı yağımızı ve tereyağımızı koyup erimesini sağlıyoruz .
- Küçük doğradığımız havuçlarımızı kavuruyoruz.
- Akabinde küçük doğradığımız patates ve kapya biberlerimizi de ekleyip kavuruyoruz.
- Ununu da ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz suyunu ekliyoruz tavuk suyunu da suyumuz kaynayınca tavuklarımızı ve tel şehriyemizi ek ediyoruz.
- 1 limonun suyunu da sıkıyoruz pişmeye bırakıyoruz kapatmaya yakın biraz maydanozu doğrayıp ek edip tuz ve biraz karabiber zerdeçalını ekliyoruz.