Sebzeli Tavuklu Kış Pilavı (Aşırı Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase ızgara tava tavuk
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 1 kase karnabahar ( çiğ olarak)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Pulbiber
- 3 su bardağı sıcak su
Sebzeli Tavuklu Kış Pilavı (Aşırı Lezzetli) Tanımı Yapılışı
- Tavukları küçük küçük doğrayın tencereye alın.
- Suyunu çekene kadar pişirin.
- Sıvı yağ ekleyip soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin kavurun.
- Akabinde biberleri de küçük doğrayın ekleyip karıştırın.
- Biraz daha kavurup havucu küp küp doğrayın ekleyip karıştırın.
- Karnabaharları küçük küçük doğrayın ,tencereye ekleyin ,kapağı kapatıp 5 dakika kadar kavurun.
- Sonra salçayı ekleyip karıştırın.
- Bulguru yıkayıp süzün içine ekleyin.
- Son olarak tereyağını, tuzu ve baharatları ek edip karıştırın.
- Biraz daha kavurup sıcak suyu ek edip karıştırın ve kapağını kapatın.
- Bir taşım kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
- 10 dakika dinlendirin servis yapın.