Sebzeli Tavuklu Noodle Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet noodle
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 kısım taze soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz karabiber
- 1 tutan köri, zerdeçal, zencefil, susam, pul biber
Sebzeli Tavuklu Noodle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak julyen julyen kesilmiş tavuk göğsü zeytinyağında kavrulur.
- Üzerine ay formunda doğranmış soğanları, uzun uzun doğranmış; kapya biberler, havuç ve kabak eklenir, kavurmaya devam edilir.
- Kavrulan sotenin üzerine baharatları ve 3 yemek kaşığı soya sosu (ben tuzu azaltılmış kullanıyorum) ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek 5 dk kavurmaya devam edilir.
- Noodle bir tencerede haşlanır. (haşlama müddeti markaya nazaran değişiyor aldığınız markanın teklifini uygulayın) ve haşlanan noodle çabucak süzülerek sosun içine karıştırılır ve 5 dk da bu biçimde pişirilir.
- Üzerine doğranmış taze soğan serpilir ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.